Uitleg van behandelingen

Wat zijn acryl nagels?

Hieronder volgt een korte uitleg over wat acryl nagels zijn.

Bij de behandeling worden tips aangebracht (verlenging van de eigen nagel) aan de top van de nagels met een speciale nagel lijm. Of als de klant van zich zelf lange nagels heeft, dan doen we een dus laagje acryl op eigen nagel. Het is immers zonde op de mooie lange natuurlijke nagel kort te vijlen en daarna weer te verlengen. Wij verlengen ook nagels met een sjabloon. Maar dit gebeurt vaak alleen bij nagelbijters omdat de nagels te kort zijn om een tip te kunnen plakken.

15966243_1222771517759228_3272137680392155526_n

 

De tips worden in de gewenste lengte geknipt en glad gevijld met de natuurlijke nagel. U kunt dan ook kiezen of u ze rond, vierkant,  schuin wilt. Alles is mogelijk .

Daarna komt de acryl erover heen. Acryl bestaat uit een vloeistof en poeder en geeft samen een reactie

Hieruit ontstaat een bolletje welke op de nagel wordt aangebracht en wordt gevormd met een penseel om een natuurlijke uitziende nagel te krijgen.

U kunt kiezen voor een zogeheten French Manicure (wit randje) of voor een iets minder wit randje of zelfs helemaal roze (naturel). Dit wordt gedaan door mensen die eigenlijk altijd lakken. U kunt ook kiezen uit verschillende kleuren acryl. Ik kan ook kleuren naar u keuze maken.

Acryl nagels zitten dus over de natuurlijke nagel heen. De natuurlijke nagel groeit 1 tot 2 mm per maand en deze uitgroei moet dan bijgewerkt worden. Dit noemen we dus de nabehandeling. Hoe snel een nabehandeling nodig is varieert van persoon tot persoon.


Nagelbijter

Acryl nagels zijn ook goed geschikt voor mensen die nagels bijten. Ze zijn harder en dus moeilijker door te bijten. Bij nagel studio Larissa kunt u ook terecht voor een nagelbijt arrangement. Het gaat als volgt in werk:

– U komt voor een set acryl nagels ( vermeld wel als u de nagelbijt arrangement wilt). Het nagelbed wordt verlengd met acryl en een sjabloon. Zo ontstaat er een langere nagel en vanuit daar kan er verder gewerkt worden.

De acryl nagel wordt gewoon verder afgewerkt zoals alle acryl nagels afgewerkt worden. dus bijvoorbeeld met een wit randje of naturel.

– Na 10 dagen na eerste afspraak, komt u voor controle. Er wordt gekeken of er lucht plekjes zijn en of er beschadigingen zijn gekomen door eventueel bijten.

– Na 3 weken vanaf eerste afspraak komt u terug om de nagels op te laten vullen.

Dit alles valt onder het nagelbijt arrangement. Bekijk de prijslijst voor verdere info


Wat zijn gel nagels?

15965301_1221063307930049_1054522722000200772_n

Gel nagels worden toegepast voor het verstevigen en het verlengen van de nagels. Bij het verstevigen van de nagels wordt de gel alleen aangebracht op de eigen nagels.

Bij het verlengen van de nagels wordt gebruik gemaakt van tips. Of een sjabloon.

Tips zijn verleng stukjes van plastic. De gel is een stroperige substantie welke pas hard wordt onder UV lamp. Het voordeel is hiervan is dat de nagels makkelijk gevormd kunnen worden totdat deze onder de speciale UV lamp worden gehouden. De gel is geurloos (in tegen stelling tot acryl) en is (meestal) hypo allergeen.

Bij gel nagels kunt ook kiezen uit de zogeheten French Manicure (wit randje), maar ik heb ook vele kleuren.

 


Wat is Gel Polish?

Gel Polish is een volledige nieuwe rage! Géén vervanger van Nagellak en géén vervanger van Gel. Gel Polish is een nieuwe categorie nagellak die niet loslaat en zorgt voor een langdurige onbeschadigde kleur en glans op de nagels.

15590416_1198760606826986_1904893218549437262_n

Gel polish is geschikt voor mensen die geen Kunst nagels willen omdat te veel beschadiging aan brengt op de natuurlijke nagel. Of voor mensen die geen kunst nagels mogen vanwege hun werk,. Gel Polish wordt eenvoudig als een lak aan gebracht, maar draagt als gel. Dus een mooie versteviging van eigen nagels.

De Gel polish moet uitgehard worden onder de UV of LED lamp. Daar door zit het ongeveer 2 a 3 weken zonder dat het bladert, wat gewoon nagellak wel doet.